domenica 10 ottobre 2010

Το ψηφοδέλτιο «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» παρουσίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιηθηκε στο......

....... ΜΙΚΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ !!!!


«Σήμερα είμαστε εδώ όλοι όσοι είμαστε ερωτευμένοι με την πόλη μας, την αγαπάμε και τη σεβόμαστε........
Δεν ανήκουμε στην ομάδα των μίζερων, που βλέπουν μόνο τα προβλήματα αλλά δεν βλέπουν καμιά από τις ομορφιές της πόλης μας........

“Probona Woods to undergo regeneration”
Βρήκαμε την Φαραωνική Μελέτη και συγκρινετε την με την αεροφωτογραφία, πως ηταν ο πράσινος πνευνωνας του ΠΡΟΜΠΟΝΑ πρίν κατασραφή.
Σε έναν υπερτοπικό πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής, που θα προσφέρεται για πολλές καθημερινές δραστηριότητες, μετατρέπεται το άλσος Προμπονά, στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα, όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο πρώην δημοτικό φυτώριο, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ξεπαπαδάκος αναφέρθηκε στα έργα και τις παρεμβάσεις ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή, παρουσία του Προέδρου του Διαμερίσματος Βασίλη Γελαδάκη, εκπροσώπων της Διεύθυνσης Κηποτεχνίας και Πρασίνου, συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

"Όλοι είμαστε εδώ για το καλό της Αθήνας" ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ξεπαπαδάκος. "Η ανάπλαση αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση και πραγματική ανάγκη για την περιοχή μας. Ξεκινούν οι διαδικασίες για να μετατραπεί ο Προμπονάς σε μια πράσινη γειτονιά και σε πόλο έλξης και αναψυχής για τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και όλης της Αττικής.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αλλάξει το πρόσωπο του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος, αναβιώνοντας την ιστορική μνήμη της περιοχής, η οποία αποτελούσε και παλαιότερα τη λουλουδόπολη της πρωτεύουσάς μας".

Το άλσος Προμπονά, με συνολική έκταση 29 στρεμμάτων, βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του Δήμου Αθηναίων. Από το 1950, όταν κληροδοτήθηκε στο Δήμο, μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως δημοτικό φυτώριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής, όπως έχει εκπονήσει ο Δήμος Αθηναίων, ο Προμπονάς μετατρέπεται σε κοινόχρηστο χώρο με λειτουργικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό και αισθητικό χαρακτήρα και σε πρότυπο οικολογικό πάρκο αναψυχής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στόχος είναι το πάρκο να προσφέρει σε όλους τους δημότες και επισκέπτες άνετους περιπάτους, ευκαιρίες ανάπαυσης και επαφής με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος κα.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων ανάπλασης του άλσους Προμπονά, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:
Φύτευση 5.160 δέντρων και θάμνων
Δημιουργία φυτικού λαβυρίνθου (45x22 τ.μ.) με 1.150 φυτά
Ανεμοφράκτες δένδρων, που διασφαλίζουν την οπτική απομόνωση και τη μείωση της ηχορύπανσης
Ζώνες διαχωρισμού των λειτουργιών/χρήσεων του πάρκου για να διευκολυνθεί η διαχείρισή τους
Νέα σιδερένια περίφραξη, μήκους 700 μ.
Σιντριβάνια και βραχόκηποι
Τεχνητή λίμνη 100 τ.μ
Τοποθέτηση 120 καθιστικών και 50 επιδαπέδιων απορριμματοδοχείων
Δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς, που να πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας
Εκσυγχρονισμός του ήδη υπάρχοντος αθλητικού κέντρου
Κατασκευή αντλιοστασίου με στόχο την επαναλειτουργία της υπάρχουσας γεώτρησης
Εγκατάσταση δικτύου αυτόματου ποτίσματος
Τοποθέτηση ειδικών φωτιστικών σωμάτων με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες του χώρου

Προτεραιότητα του Δήμου Αθηναίων είναι μετά την ανάπλαση, το πάρκο να περιλαμβάνει και έναν ξεχωριστό ελαιώνα.

Nessun commento:

Posta un commento